Saturday, October 20, 2012

Noul mod de a ne ruja



Designerii prezintă anual noile colecții și ne pun pe gânduri cu privire la creațiile lor. Deși majoritatea   colecțiilor marilor creatori sunt foarte excentrice, totuși putem prelua tendințele în ceea ce privește materialele folosite, imprimeurile, culorile, texturile și chiar și stilurile/culorile folosite pentru machiaj.

Emanuel Ungaro a prezentat  în cadrul colecției 2009 un nou stil de rujat: 2 nuanțe diferite de ruj, complementare sau nu, una acoperind buza de sus și una buza de jos.


Holly Fulton a prezentat în cadrul colecției 2013 din cadrul London Fashion Week, o alta variantă a folosirii rujului în 2 nuanțe.



Deși la prima vedere aceste stiluri  nonconformiste de rujat pot părea destul de puțin ,,purtabile", totuși pot fi utile pentru buzele asimetrice sau pentru a da senzația de volum sporit.

În cazul în care aveți una dintre buze mai subțire, vă puteți ruja cu 2 nuanțe foarte apropiate ( maxim 2 tonuri diferență) , spre exemplu roșu intens și roșu închis, fucsia și roz, corai și portocaliu, bej și auriu, etc, folosind nuanța mai deschisă sau mai intensă pe buza mai subțire și nuanța mai închisă sau mai puțin intensă  pe buza mai groasa. Culorile închise dau senzația de micșorare, iar cele deschise sau intense, de mărire.

Pentru obținerea de volum, varianta propusă de Holly Fulton este cea mai potrivită. 

Alegeți 2 culori complementare de ruj și aplicați mai întăi nuanța mai puțin intensă sau mai închisă , insistând mai puțin pe zona centrală a buzei căreia vreți să-i dați mai mult volum. Aplicați apoi culoarea mai intensă în zona centrală a buzei. Volumul va părea și mai intens, dacă pentru zona din centrul buzei folosiți gloss.

Pentru aceasta a doua variantă, combinațiile de culori pot fi variate, iar nuanțele alese pot avea mai mult de 2 tonuri diferență sau pot fi chiar culori total diferite, cea mai intensă fiind folosită în centrul buzelor.

Spor la rujat!

Cosmeticbeauty by Amelia Ionescu


No comments:

Post a Comment