Friday, October 26, 2012

O noua lansare: Maison Martin Margiela in colaborare cu H&M



Julianne Moore, Sarah Jessica Parker, Mena Suvari, Kanye West, Helena Christensen, Selma Blair, Alan Cumming și Chace Crawford s-au numărat printre invitați la petrecerea din New York, cu ocazia celebrării colaborării dintre Hennes & Mauritz AB’s (H&M) și Maison Martin Margiela. Evenimentul a avut loc în cadrul unei clădiri istorice din districtul financiar al orașului. Participanții s-au arătat încântați de eveniment,  considerându-l un spectacol de modă, artă și dans surprinzător.



Cladirea de nouă etaje, decorată cu marca distinctivă a casei Margiela, vopsită în totalitate în alb, situată lângă un atriu cu acoperiș din sticlă, a constituit cadrul perfect pentru celebrarea colectiei Maison Martin Margiela with H&M. Coregrafa Anne Teresa de Keersmaeker a creat un spectacol unic si special in careuri de nisip, care s-a desfasurat pe tot parcursul serii, la diferite etaje. Anne Teresa si dansatorii ei au expus articolele vestimentare din colectie in timp ce dansau, alcatuind astfel instalatii de arta vii si spontane. În plus, pe diferite etaje ale cladirii, colectia a fost prezentata prin instalatii speciale de arta realizate de faimosii Daniel Arsham, Frederique Chauveaux si Noemie Goudal, care au creat sculpturi, proiectii si fotografii in exclusivitate pentru acest eveniment.

Colectia Maison Martin Margiela in colaborare cu H&M, reprezinta o serie de reproduceri ale articolelor vestimentare si accesoriilor renumitei case din diverse sezoane. Colectia Maison Martin Margiela with H&M va fi lansata pe 15 noiembrie, în aproximativ 230 de magazine H&M din intreaga lume precum si on-line.

Martin Margiela (născut pe 9 aprilie 1957 în Genk, Belgia) este un designer belgian. A studiat la Antwerp's Royal Academy of Fine Arts fiind apreciat pentru talentul său înca din timpul facultății.
Pe parcursul carierei sale, Martin Margiela a fost foarte retras. A rămas întotdeauna în culise la prezentările sale de modă ți nu s-a lasat niciodata fotografiat de presă. Contactul cu presa era realizat doar prin intermediul faxului.
Brandul Margiela a fost achiziționat de Diesel în 2002 și au existat păreri încă de atunci care au susținut că Martin Margiela se va retrage din cadrul companiei din cauza divergențelor creative sau pur și simplu,, ... din dorința de a se bucura de viață departe de ochiul insistent al industriei de fashion."
Un articol din New York Times datat 1 octombrie 2008, a oferit pentru prima data o imagine cu Martin Margiela, precum și știrea că s-a retras din companie, dorind să predea poziția sa lui Raf Simons, care însă a refuzat oferta. Haider Ackermann a fost mai târziu ofertat să ocupe poziția de director creativ al companiei, dar deasemenea a refuzat.

În octombrie 2009, acționarul majoritar Margiela, Renzo Rosso a făcut public faptul că Martin a părasit compania, poziția sa de director creativ nefiind preluată de altcineva. Compania a angajat o echipă de tineri designeri, pentru a-și atinge noul obiectiv: cucerirea publicului tânar.

Vedetele prezente la eveniment au purtat creații MMM with H&M











Sursa fotografii: www.fashionandbeauty.ro

No comments:

Post a Comment