Tuesday, March 12, 2013

Trucuri pentru frumusete




Folositi pasta de dinti pentru unghiile ingalbenite

                                       

Unghiile se ingalbenesc de cele mai  multe ori de la o oja de proasta calitate si de la culorile inchise de oja. Frecati unghiile cu pasta de dinti pentru a reduce petele galbene. Foarte eficient este si sucul de lamaie pentru albire. Puteti obtine o solutie de albire a unghiilor galbene, amestecand putina pasta de dinti cu cateva picaturi de suc de lamaie.

Folositi uleiul de protectie solara pentru a trata parul deteriorat


Daca aveti parul deteriorat, din cauza coafatului sau a vopsitului excesiv, puteti utiliza ulei pentru bronzat pentru a-l trata. Spalati parul cu apa calduta si apoi aplicati uleiul. Acoperiti parul cu folie de plastic. Dormiti asa peste noapte, iar a doua zi spalati parul cu sampon pentru bebelusi sau alt sampon hidratant neagresiv.


Tratati arsurile cu lapte


Daca va ardeti, turnati lapte pe zona respectiva. Va ajuta la reducerea temperaturii din zona arsa, pana cand ajungeti la medic..

Hidratati-va inainte de calatorii


In calatorii, evitati alcoolul si hrana sarata pentru ca va deshidrateaza. Beti multa apa, care va ajuta pielea. Cu siguranta va veti simti mai bine in excursii daca sunteti hidratate.

Pudrati-va radacinile 


Daca nu puteti sa va spalati parul si este neaparata nevoie sa aratati impecabil, aplicati pudra la radacina parului cu o perie de machiaj. Apoi scuturati excesul. Pudra absoarbe excesul de grasime de la radacina si ofera volum coafurii.

Tratai bataturile cu vaselina

Se intampla deseori sa facem bataturi de la pantofi cu tocuri prea inalte, sau de la incaltaminte prea stramta. O solutie buna de inmuiere a bataturilor este sa va dati cu gligerina, apoi sa puneti o pereche de sosete de bumbac si sa dormiti asa peste noapte. Tratamentul este bun si pentru hidratarea pielii mainilor, si puteti folosi in loc de gligerina ulei hidratant, apoi va puneti manusi de bumbac pentru cel putin o ora.

Corectarea machiajului care se scurge


Daca vi se scurge machiajul sau ati gresit ceva si vreti sa corectati machiajul aplicat, folositi betisoare de urechi putin umezite cu demachiant de ochi. Atentie ca demachiantul de ochi sa nu fie rezistent la apa, pentru ca este uleios si atunci machiajul va aluneca si mai tare. Daca zona este grasa, pudrati inainte sa aplicati machiajul sau folositi crema de matifiere.

Hidi-va pielea cu avocado


Avocado este extrem de hidratant. Curatati-l de coaja, pasati-l si aplicati-l pe piele inainte de dus. Veti avea o piele extrem de matasoasa.


Folositi Super-Glue pentru o unghie rupta

Accidente se mai intampla si unghiile se rup tocmai inaintea unui eveniment important, cand nu se mai pot repara printr-o vizita urgenta la manechiurista. Puteti salva situatia lipind unghia cu Super Glue, daca este doar partial rupta. Aplicati un lac de unghii mat pentru a ascunde zona lipita. 

Imblanziti-va sprancenele cu crema


Si zona sprancenelor necesita ingrijire. Atunci cand aplicati crema in jurul ochilor, aplicati si pe sprancene. Vor fi hidratate si vor arata mult mai bine.

Utilizati zahar brun pentru a trata matreata

Daca ati incercat o groaza de sampoane pentru tratamentul matretii , fara vreun rezultat, incercati acest tratament realizat acasa. Amestecati 2 parti de zahar brun cu o parte balsm de par si aplicati la radacina. Lasati sa actioneze 3 minute si spalati.

Bicarbonat de sodiu pentru petele dupa autobronzant


Multe dintre noi nu reusesc sa aplice autobronzantul fara sa ramana cu pete. Eu am urmat toate regulile de baza: exfoliere, hidratare si apoi aplicare autobronzant si tot au fost zone cu pete, in special la incheieturi. Sfatul meu este, daca totusi folositi autobronzant, sa alegeti unul mai putin intens si sa va dati de mai multe ori, pana ajungeti la nuanta dorita. Dar totusi daca apar inesteticele pete, salvati situatia frecand pielea cu o lufa si cu bicarbonat de sodiu.

Aplicati fixativul perie


De multe ori parul dat cu fixativ arata foarte tepan si nenatural. Un truc ar fi sa aplicati fixativul pe perie si apoi sa va pieptanati parul deja uscat..

Cresteti gradul de hidratare a lotiunilor adaugand ulei 

Daca nu sunteti multumite de gradul de hidratare a lotiunii, adaugati un pic de ulei pentru piele si amestecati. Totodata, daca doriti sa obtineti vara acel efect de gambe foarte hidratate, aplicati crema hidratanta cu un pic de ulei de piele si masati pana la absorbtia completa.

Hidratati cuticulele


Din proprie experienta, am descoperit ca este mai bine sa hidratam cuticulele decat sa le taiem. In timp cresc din ce in ce mai putin. Un ulei foarte hidratant pentru cuticule este uleiul de caise.

Suc de lamaie si sare pentru maini tinere


Mainile sunt foarte importante la o femeie. Hidratati-le in fiecare zi, iar o data pe saptamana aplicati-le un tratament special: frecati pielea mainilor cu sare amestecata cu suc de lamaie. Sarea exfoliaza, iar sucul de lamaie albeste. Apoi aplicati ulei sau crema intensiv hidratanta si tineti mainile in manusi de bumbac 30 de minute.

Fixati tusul 


Tusul are un efect deosebit in mchiajul ochilor. Totusi de multe ori se scurge si atunci efectul este foarte neplacut. Pentru a evita acest lucru, lasati tusul la frigider timp de 15 minute si apoi aplicati-l.

                                                           Pasta de dinti pentru cosuri

Puneti o cantitate foarte mica de pasta de dinti peste cos si lasati 15 minute. Pasta va absorbi excesul de grasime si cosul va incepe sa se usuce. Nu folositi pasta de dinti care albeste, pentru ca va duce la inrosirea coaului.

Incalziti ondulatorul pentru gene



Daca aveti gene drepte, incalziti ondulatoul pentru gene cu feonul cateva secunde. Genele se vor curba mai usor daca ondulatorul este cald. Utilizati rimel rezistent la apa, pentru ca se usuca mai repede si mentine mai mult rezultatul. Mare atentie sa nu incalziti prea tare ondulatorul de gene, pentru ca firele sunt sensibile si se pot arde.

Folositi sapunul fara apa


Sigur ati vazut sapunurile solide naturale, care miros incredibil si nici nu va vine sa le folositi. Le puteti pune in dulap langa lenjerie, prosoape sau cearsafuri, pentru un parfum mult mai natural decat cel al balsamului de rufe.

Hidratati-va genele


Aplicati ulei de ricin pe un betisor de urechi si frecati genele. Le va hidrata si stimula cresterea. Daca vreti sa obtineti un look atrastiv fara mult machiaj si aveti gene naturale frumoasa, aplicati cu un betisor de urechi un strop de glicerina pe varful genelor.Vor arata foarte stralucitoare. Nu aplicati prea mult, insa, efectul va fi opus.

Uscati buclele natural


Lasati buclele sa se usuce natural, fara feon. Chiar daca folositi feonul, lasati parul sa se raceasca inainte sa scoateti bigudiurile. Buclele se vor mentine mai mult timp.

Pliculete de ceai pentru iritatii ale pielii


Daca aveti o zona iritata a pielii, puneti un plic de ceai verde in apa fiarta 1-2 minute, lasati sa se raceasca, apoi aplicati-l pe piele. Antioxidantii din ceai vor calma iritatia.

Folositi balsam pentru ras



Daca ati ramas fara spuma de ras, puteti folosi balsam de par, nu sapun. Balsamul de par are proprietati hidratante si va preveni iritatiile pielii si o va mentine matasoasa.

Amplificati stralucirea parului cu otet

Amestecati o parte otet cu patru parti apa carbogazoasa si aplicati pe parul uscat. Lasati pe par 15 minute inainte de samponare. Parul va deveni mai stralucitor.

Exfoliati axilele


Zona axilelor este foarte sensibila si destul de agresata de ras si deodorante. Ingrijiti aeasta zona aplicand exfoliant la dus, o data pe saptamana, apoi aplicati crema hidratanta.

Personalizati-va crema de corp


Daca aveti o crema de corp fara parfum, puteti adauga ulei esential sau cateva picaturi de parfum, pentru a personaliza lotiunea. Parfumul se va mentine cateva ore. 

Spalati dintii cu apa de gura


Daca ati ramas fara pasta de dinti, utilizati o solutie de urgenta: Clatiti gura cu apa de gura si frecati dintii cu periuta uscata. 

Utilizati albus de ou pentru pungile de sub ochi


Aplicati albus de ou batut pe pungile de sub ochi. Albusul va strange pielea. Lasati albusul sa se usuce inainte sa aplicati machiajul.

Masca cu albus de ou


Pentru a revitaliza pielea obosita si flasca, bateti albusul de la un ou si aplicati-l pe fata. Lasati masca pentru 5 minute apoi spalati. Nu utilizati pe pielea  uscata, pentru ca albusul de ou usuca si strange pielea. Pentru pielea uscata, aplicati o masca cu galbenus de ou, care estefoarte hidratant.

Sursa: www.chercabulasmindbox.com

No comments:

Post a Comment