Wednesday, May 29, 2013

24 de ore din ciclul de viata al pielii noastre


Intotdeauna este important sa ne programam activitatile la momentul potrivit. La fel se intampla si cu pielea. Daca ignoram momentele importante din decursul a 24 de ore cand ar trebui sa ne ingrijim pielea, atunci nu trebuie sa ne miram daca toate cremele folosite, indiferent cat de scumpe, nu isi fac efectul.
Dar sa vedem care este reactia pielii in funtie de intervalul orar.


7:00 – 10:00
Acesta este momentul in care este posibil sa va treziti cu pungi la ochi  pentru ca sistemul limfatic lucreaza in timpul somnului. Aplicati comprese reci sau un gel pentru ochi tinut la frigider. Feliile reci de castravete sau pliculetele reci de ceai de musetel ajuta si ele, daca sunt aplicate in zona cearcanelor.


In acest interval orar pielea este cea mai sensibila, asa ca nu o stresati acum cu exfoliere, curatare intensa, eliminare puncte negre sau masaj. Este suficient sa va curatati tenul cu apa rece si demachiant, apoi aplicati lotiune tonica si crema de zi.

10:00 – 13:00
In acest interval orar nivelurile de adrenalina (care lupta cu stresul) si endorfina (calmant natural) sunt cele mai ridicate. Este momentul potrivit pentru tratamentele mai dureroase cum ar fi: epilat cu ceara sau epilare definitiva, pensat, masaj anticelulitic



13:00 – 15:00
Acesta este intervalul in care pielea functioneaza cel mai bine si este cel mai bun moment pentru microdermoabraziune sau peeling chimic
Totodata, acesta este intervalul  orar in care soarele produce cele mai mari ravagii asupra pielii. 2o de minute in soare in acest interval afecteaza pielea mai mult decat 2 ore in soare dimineata, asa ca aplicati neaparat o crema de protective solara daca va expuneti la soare.



15:00-17:00
Exista un motiv pentru excesul de sebum care apare de obicei dupa-amiaza. In acest interval orar  productia de sebum este dubla fata de restul zilei. Acest lucru se intampla deoarece creste productia de hormoni masculini dupa-amiaza, determinand si o crestere a productiei de sebum.
Ca sa salvati situatia, tamponati zonele cu exces de sebum cu un servetel cosmetic (exista si folii speciale pentru absorbtia sebumului) apoi aplicati un strat fin de pudra translucida.



17:00 – 19:00
Acest interval orar este cel mai poluat din intreaga zi, crescand riscul de afectare a pielii de catre radicalii liberi, care, la fel ca si razele solare, duc la accelerarea procesului de imbatranire.
Asigurati-va ca aveti o crema hidratanta de zi care contine vitaminele antioxidante: A, C si E.
Se pare ca acesta este cel mai bun moment sa mergeti la sala sau sa faceti o activitate fizica in aer liber.
Nivelul de energie este cel mai ridicat, iar muschii si incheieturile sunt foarte flexibile, reducand riscul de intinderi sau luxatii.
Totusi, evitati tratamentele cosmetice dupa exercitii fizice, deoarece cresterea temperaturii corpului afecteaza negativ bariera naturala de protectie a pielii, facand-o foarte sensibila.



19:00 - 21:00
Vasele de sange sunt la nivelul maxim de dilatare si de aceea ne inrosim mult mai usor. Va trebui sa folositi mai mult anticearcan/neutralizator de culoare ca sa ascundeti zonele problema.
Deoarece odata cu cresterea afluxului de sange, scade nivelul de endorfina, veti deveni mai constiente de orice zone dureroase sau iritatii ale pielii, cum ar fi alergiile, eczemele sau ciupiturile de insecte, asa ca este bine sa aveti o lotiune calmanta  la indemana pentru tratarea zonei afectate.



21:00 – 23:00
Pielea este mult mai receptiva seara, cand temperatura sa este mai ridicata si epiderma mai poroasa, permitand o penetrare mai buna a ingredientelor active. Curatati foarte bine pielea de machiaj si impuritati. Pielea trebuie curatata si daca nu v-ati machiat. O sa fiti mirate ce ramane pe dischetele demachiante chiar si fara vreun strop de machiaj.
In acest interval orar este cel mai recomandat sa faceti o baie sau un dus cu apa fiebinte, pentru relaxare si pentru deschiderea porilor, urmate de aplicarea cremelor de fata si corp prin masaj circular.



Dupa 23:00
Ora 23:00 este ora la care ar trebui sa dormim pentru a beneficia de beneficiile maxime ale somnului, atat asupra psihicului cat si asupra pielii si intregului organism.





Sursa informatiilor: www.thebeautygypsy.com

No comments:

Post a Comment