Saturday, May 18, 2013

Beneficiile uleiului de migdale asupra tenului



Uleiul de migdale a fost si este folosit de mii de ani, iar prima data a fost intrebuintat de catre Ayurveda (stiinta indiana de vindecare a oamenilor) acum mai bine de 5000 de ani.
Uleiul de migdale este obtinut din semintele de migdale, care contin proteine, vitamina A si complexul de vitamine B, cat si mineralele esentiale si grasimi sanatoase. Migdalele contin o cantitate mare de vitamina D, magneziu si calciu. Toti  acesti nutrienti au efecte benefice asupra sanatatii. Aplicati local uleiul sau folositi-l intern pentru a va imbunatati sanatatea. Uleiul de migdale are capacitatea de a va transforma tenul, facandu-l sa arate din ce in ce mai frumos, in fiecare zi.

Uleiul de migdale este un excelent emolient si hidratant. Acidul oleic  este absorbit rapid in piele si reprezinta un bun emolient si/sau hidratant pentru aceasta. Mai exista si alte surse importante de acid oleic, cea mai importanta fiind reprezentata de uleiul de masline. Ca emolient, acesta hraneste si catifeleaza pielea. Uleiul de migdale este similar ca si compozitie cu uleiul secretat de pielea bebelusilor, care le mentine acestora pielea si parul sanatoase. Acest ulei este benefic pentru protejarea si ingrijirea pielii dumneavoastra, indiferent de varsta pe care o aveti. Mentinandu-va pielea sanatoasa veti avea un ten tanar si frumos. Trebuie insa sa aveti grija sa nu aplicati uleiul de migdale in exces pe piele, deoarece este foarte de uleios si gras si poate sa va astupe porii si sa determine aparitia cosurilor.

Reduce iritatiile pielii. Iritatiile pielii, cum ar fi pruritul si inflamarea, pot fi reduse cu ajutorul uleiului de migdale. Exista multe afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul si eczemele, care pot cauza inflamarea pielii, dar si inrosirea ei (eritem) si eruptii cutanate care dau prurit. Aplicarea locala de ulei de migdale poate reduce temporar inflamatiile si iritatiile asociate cu aceste afectiuni. Cu toate acestea, pentru anumite persoane acest ulei poate reprezenta el insusi un factor iritant, asa ca, inainte de a aplica uleiul pe piele, trebuie sa faceti mai intai un test pe o portiune de piele sanatoasa, pentru a determina daca aveti cumva alergie sau sensibilitate la uleiul de migdale.

Acest ulei este folosit de cei care sufera de anumite alergii ale pielii si care vor sa previna pierderea hidratarii acesteia. S-a dovedit sa acest ulei este un agent de calmare bun pentru tratarea alergiilor pielii si a inflamatiilor. Ajuta la inmuierea pielii indurate si uscate, mai ales a celei de pe coate, genunchi si calcaie. Pielea descuamata, ranile minore sau infectiile pot fi de asemenea tratate cu ulei de migdale.

Tratament pentru pielea uscata. Uleiul de migdale este folosit frecvent pentru tratarea pielii/ tenului uscat/e. Atunci cand este folosit in acest scop, uleiul de migdale ajuta la calmarea pruritului, a durerii, a eruptiilor, a uscaciunii si a iritatiilor, dar si a arsurilor. Uleiul de migdale ajuta pielea sa-si mentina echilibrul optim de hidratare, lucru esential in cazul tratamentului pielii uscate. De foarte multe ori acesta este folosit in amestec cu un exfoliant pentru a realiza o buna curatare a pielii, dar si amestecat cu un hidratant pentru a furniza si mai multe beneficii pielii. Uleiul de migdale poate fi folosit si pe pielea delicata din jurul ochilor, pentru a ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor numite “laba gastei”.

Reintinereste pielea. Pe langa faptul ca protejeaza pielea de radiatiile solare si de efectele lor nocive, dar si impotriva semnelor imbatranirii, folosirea acestui ulei pe post de hidratant va face ca pielea voastra sa fie moale si catifelata. Uleiul de migdale are efecte emoliente asupra pielii, ceea ce va duce la intinerirea si catifelarea acesteia, si deci la recapatarea tonusului si la imbunatatirea generala a tenului. Una dintre calitatile importante ale acestui ulei, descoperita relativ recent, este abilitatea acestuia de a indeparta cearcanele de sub ochi si de a preveni imbatranirea pielii. Cearcanele reprezinta o problema cu care se confrunta majoritatea oamenilor, indiferent daca sunt femei sau barbati. Oboseala prelungita, surmenajul unei vieti agitate, obiceiurile alimentare proaste si lipsa somnului suficient, se manifesta in primul rand prin ochii obositi. Pielea din regiunea ochilor este foarte delicata si de obicei este prima care se deshidrateaza. Aplicarea zilnica a uleiului de migdale in regiunea de sub ochi, seara la culcare, si masarea pielii pana la absorbtia completa a acestuia va duce la imbunatatirea aspectului tenului. S-a dovedit ca uleiul de migdale are capacitatea de a reduce aspectul cicatricilor rezultate in urma interventiilor chirurgicale si ar trebui sa fie utilizat ca parte a tratamentelor post- operatorii. Uleiul de migdale este foarte bogat in omega-9 – acidul oleic, care este un acid gras esential. Aprape 70% din compozitia uleiului de migdale consta in acid oleic, ceea ce il face sa fie cea mai importanta sursa de omega-9 din lume. Fiecare dintre acizii esentiali omega (3,6 si 9) are propriile sale beneficii unice, insa cu totii sunt implicati in producerea unor compusi cunoscuti sub numele de  prostaglandine (prostanoizi). In organismul uman, acizii grasi de tip omega sunt convertiti in trei tipuri de prostaglandine. Prostaglandinele sunt niste compusi asemanatori hormonilor,  si sunt responsabile pentru multe dintre functiile organismului, una dintre acestea fiind cea de regenerare regulata a pielii. Acidul gras esential omega-6, de exemplu, s-a dovedit ca este raspunzator de productia prostglandinei care ajuta organismul sa faca fata la afectiunile inflamatoare ale pielii, cum ar fi psoriazisul si eczemele, insa toate cele trei serii de prostglandine, impreuna, ajuta corpul sa mentina  si sa regleze functionarea corespunzatoare si sanatoasa a pielii.

Un efect tonifiant îl au migdalele şi asupra tenului. O mască excelentă care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii şi la reîmprospătarea tenului este cea realizată prin amestecarea pulberei de migdale măcinate cu făina de ovăz şi miere.

Masca cu ulei de migdale. Curăţaţi tenul înainte. Aplicaţi uleiul de migdale (pe care îl găsiţi în sticlute mici la orice plafar) pe toată suprafaţa feţei (la fel, încercaţi să protejaţi zona ochilor). Înmuiaţi o  cârpă de bumbac 100% în apă caldă, aproape fierbinte, stoarceţi-o bine şi aşezaţi-o pe faţă, tamponând uşor zona obrajilor şi a frunţii. Procesul se repetă până când bucata de material începe să devină rece. (adică în maxim 5minute). Pasul urmator este să aşteptaţi ca uleiul să fie absorbit  integral în piele. Nu e nevoie să clătiţi după.  La fel, timp de câteva ore nu vă atingeţi de trusele de machiaj. Eficientă în tratarea ridurilor cauzate de expunerea îndelungată la soare şi a slăbirii bruşte într-un timp scurt. Se recomandă folosirea măştii de 3 ori pe săptămână, seara înainte de culcare. (şi uite aşa nici nu vă mai faceţi probleme că nu trebuie să mai aplicaţi niciun fel de machiaj) 

Masca cu ulei de migdale si zeama de lamaie pentru cearcane: alterneaza 10 minute compresele calde si cele reci aplicate in zona de sub ochi. Apoi amesteca 1 lingurita ulei de migdale cu 1/2 lingurita zeama de lamaie si aplica in fiecare seara inainte de culcare.

Ulei pentru corp cu migdale

Contine ingrediente 100% naturale. Este obtinut din Ulei pur de Migdale dulci si ulei de Macadamia. Mai contine ulei din radacina de Ghimbir, ulei din coaja de Grepfrut, vitamina E. Este ideal pentru pielea uscata.

Exfoliant de corp cu ulei de migdale

Contine ingrediente 100% naturale. Este obtinut din Ulei pur de Migdale dulci si ulei de Macadamia. Mai contine ulei din radacina de Ghimbir, ulei din coaja de Grepfrut, vitamina E. Produsul este ideal pentru masajul pielii uscate.

Elixir Migdale Dulci

Minelalele de la Marea Moarta bogate in Magneziu, sub forma de esenta de sare lichida, substante cu grad crescut de ingrijire si extracte naturale din Migdale dulci, intr-un elixir de baie inovator, cu aroma seducatoare si delicata, care rasfata pielea cu o incomparabila catifelare si suplete.  Profilul produsului: DHD 400, sarea minerala pe baza de magneziu lichid, din Marea Moarta, confera si catifelare maxima, pentru o piele de o frumusete rara, oferindu-i totodata echilibrul perfect, datorita mineralelor continute, totodata stimuland dezvoltarea naturala a depozitelor de sare pe piele si mentinand hidratarea optima a tesuturilor. Extractele de Migdale dulci contin un polimer cu o structura asemanatoare pielii, pe baza de acizi grasi mono si poli-nesaturati si vitamine. Lipsa acestor acizi provoaca dermatite, deregleaza utilizarea celorlalti acizi din organism. Reduc efectul de deshidratare al pielii si au un efect de calmare, catifelare si hranire a straturilor profunde. Pentru 1-2 aplicari. Se adauga in apa din cada aflata la 37 grade Celsius.

Lotiune de corp Migdale si Floare de Lotus



Laptele de Migdale este faimos pentru elementele sale bogate cu rol de reintinerire ale pielii. Concentratia mare de proteine naturale, gliceride si potasiu, calciu si magneziu confera pielii uscate extra-hidratare. Filmul lipidic conferit pielii de laptele de Migdale diminueaza pierderea de apa si confera hidratare in plus. Folosit ca aromaterapie, extractele de Lotus au un efect calmant si relaxant asupra pielii, actionand de asemenea ca un emolient. Are un parfum feminin, floral, destinat in special pielii uscate si fragile. Crema foarte hidratanta pentru corp cu o textura usoara, ce reda pielii Dvs. luminozitatea si prospetimea necesara. Produs natural, imbogatit cu ulei de Migdale dulci. Produsul este indicat a fi folosit zilnic.

Unt de corp cu ulei de migdale

Uleiul pur de Migdale dulci continut de acest unt de corp refac si hidrateaza pielea Dvs. Mai contine unt de Shea, unt de Cacao, ulei din radacina de Ghimbir, ulei din coaja de Grepfrut. Produsul este ideal pentru pielea foarte uscata si poate fi folosit zilnic.


No comments:

Post a Comment