Friday, April 12, 2013

Pigmenti sau farduri pudra pentru machiaj


Cu siguranta v-ati cumparat pana acum cel putin o data pigmenti de machiaj sau farduri pudra. Arata ca o pudra fina colorata si se vand in recipiente foarte mici, pentru ca este nevoie de o cantitate mica de produs pentru machiaj. Mie mi se par foarte utili, pentru ca au utilizari extreme de variate.

In loc de creion/ tus de ochi
Aplicati pigmentul cu o pensula subtire, usor umezita, la baza genelor, pe pleoapa superioara. Daca vreti un efect dramatic, utilizati in acelasi mod un pigment mai inchis la baza genelor de jos.

In loc de fard de ochi
Aceasta este varianta in care majoritatea femeilor utilizeaza pigmentii de machiaj.  Pentru inceput, aplicati o baza pe pleoapa. Acest lucru este important, pentru ca pudra pigmentului adera astfel mai usor de piele.  Apoi folositi o pensula de fard, pentru a aplica pigmentul. Nu aplicati prea mult pigment, scuturati excesul inainte de aplicare. Este mai bine sa-l aplicati prin tamponare, decat prin miscari laterale, pentru a evita sa ajunga inafara pleoapei.  Daca pigmentul sare sip e obraji, eliminate utilizand pensula evantai.
Daca vreti o nuanta mai intense, Aplicati-l cu o pensula umeda.



Puteti achizitiona si un produs de fixare a fardului pudra de tipul pigmentilor, pentru a va asigura ca va rezista mai mult machiajul.


In loc de creion/ fard pentru sprancene
Alegeti un pigment cu o nuanta sau 2 mai deschis decat sprancenele natural. Aplicati cu pensula si eliminate excesul cu pensula evantai. Aspectul este mai natural decat conturarea cu creionul pentru sprancene.

In loc de rimel colorat
Pentru un efect deosebit la o petrecere, aplicati cu pensula putin pigment peste gene dupa ce le-ati rimelat.  Poate fi un pigment colorat sau unul stralucitor. Daca vreti un efect de rimel colorat, amestecati pigmentul cu un rimel incolor si apoi aplicati pe gene.


In loc de ruj
Amestecati un gloss transparent cu pigment in nuanta dorita si aplicati cu pensula pe buze. Daca vreti doar sa dati stralucire mai multa rujului/gloss-ului, aplicati-l pe acesta mai intai, apoi aplicati putin pigment cu o pensula prin tamponarea buzelor.



In loc de blush
Puteti aplica putin pigment colorat sau doar stralucitor pe pometi, sau puteti crea un blush cremos, amestecand putina crema hidratanta cu pigment colorat.

In loc de iluminator
Puteti amesteca un pigment luminous cu fond de ten, pentru a da o nuanta deosebita tenului.
In loc de lac de unghii colorat
Amestecati pigment intr-un recipient cu lac de unghii incolor. Cantitatea de pigment depinde de culoarea dorita. Sau puteti pudra putin pigment pe unghii, imediat dup ace ati aplicat un lac incolor inainte sa se usuce.

In loc de pudra de corp stralucitoare
Pentru stralucire, alegeti un pigment stralucitor si aplicati-l cu o pensula mare pe gat, decolteu si umeri. Puteti deasemena sa amestecati putina crema hidratanta cu pigment stralucitor, si apoi sa o aplicati pe piele.

In loc de bronz
Stiti bineinteles ca picioarele cele mai sexy sunt bronzate. Daca vreti sa dati un aspect foarte frumos gambelor, amestecati pigment auriu si argintiu cu o crema hidratanta si aplicati pe toata zona dintre genunchi si glezne. Gambele vor arata foarte tonifiate.

In loc de luciu de par
Amestecati putin pigment stralucitor cu gelul, spuma sau ceara de par. Aplicat direct pe par, fara o baza, pigmentul nu se va fixa.

La final
Deschideti recipientul pigmentului cu grija, altfel se va pierde destul de usor.
Daca introduceti pensula direct in recipient, s-ar putea sa luati prea mult pigment. Scuturati pensula, sau mai bine intoarceti recipientul inchis cu capacul in jos, apoi readuceti la pozitia normal si utilizati pigmentul fixat pe capac.  
Nu toti pigmentii sunt potriviti pentru a fi utilizati la ochi sau pe buze. Cititi intotdeauna instructiunile inainte.
Amestecati pigmentii intre ei pentru a obtine culori deosebite.
Inainte sa aplicati pigmentul, pudrati inainte zona cu pudra translucida. Daca pigmentul ajunge inafara zonei dorite de aplicare, va fi mult mai usor de eliminate excesul cu o pensula evantai.

Sursa fotografii: www.cosmeticbeauty.ro

No comments:

Post a Comment